Om kaffe

Fredag

Endelig slog klokken 15.00 i går. Det betød weekend. Åh. Endelig weekend! Så jeg cyklede hjem med fødderne trampende lystigt i pedalerne og en frisk vind i ansigtet. Bare mig, min sofa og første sæson af yndlingsserie forfra. Sådan skulle min fredag aften være, tænkte jeg glad. Måske lidt tændte stearinlys, og måske lidt falden-i-søvn-på-sofa-og-vågne-med-hold-i-nakken. Ja. Rigtig damehygge. Mine varme sko sparkede jeg af i entreen, mine stramme jeans blev knappet op, og jeg aede min nu endeligt befriede mave, mens jeg stod lænet over tredje kommodeskuffe og nøje udvalgte de mest slaskede, bløde bukser, jeg kunne finde. Tredje skuffe er skuffen med hyggetøj.

Jeg fik en sms. “Der er fredagsbar, vil du ikke med?”, spurgte en ven. Nøhø, om jeg gad. “… Med gratis tapas,” stod der i næste bedsked. Tapas. Det kan jeg godt lide. Og jeg kom til at tænke på ham der, der var med til julefrokosten i fjor, som var lidt sød, men som jeg ikke havde fattet dengang. Han arbejder vist sammen med min ven. Det afgjorde ligesom sagen.

Jeg ankom til en halvtom fredagsbar. Ved det bagerste bord kendte jeg nogen. Fyldte godt med tapas på min tallerken. Der blev snakket om en kollegas elendige privatøkonomi. Jeg nikkede medfølende med munden fuld af semidried tomater. Hun havde det hårdt. Altid minus. “Måske du skulle lade være med at bruge så mange penge,” sagde jeg og viftede med en ostehaps. Stilhed. Stirren. Det skulle jeg ikke sige. “Du kan jo melde dig til Luksusfælden. Jeg ville i hvert fald se det,” trøstede jeg. “Jeg tror, vi skal tale om noget andet nu,” sagde hun.

Ham den julesøde dukkede aldrig op. Og samtalen blev ikke bedre. Efter dårlig økonomi, gik vi videre til en vigtig snak om en andens tykke, tykke hår. Der var et problem med det tykke hår, og det var rigtig uretfærdigt. Så snakkede vi lidt om eksamen. Dér kunne jeg godt være med, og jeg gøs på de rette tidspunkter. Vi drak øko-øl. Jeg skovlede tapas ind. Efter tredje tallerken, sagde en syrlig stemme: “Er du sikker på, du ikke vil have mere?” Jeg kastede endnu en omgang hvidløgsrejer i gabet. Bare fordi. Og så skred jeg.

Var hjemme igen allerede tre timer efter, jeg tog afsted. Maven var fuld. Jeg behøvede ikke lave aftensmad. Det var virkelig perfekt. Hader at lave mad. Endelig smed jeg mig i sofaen. Og i dag har jeg ingen planer. Så nu må I have mig undskyldt, mens jeg lige drøner ned efter noget blandselvslik til frokost og bruger resten af weekenden på allerfineste single vis med Outlander og Vampire Diaries.

   

10 kommentarer

 • “og jeg gøs på de rette tidspunkter” er så spot on-beskrivelse af deltagelse i Verdens Kedeligste Samtaler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har sådan en fed måde at skrive på.. Du får de lækre detaljer med uden at det bliver for meget.. loving it.. 😀

  Håber du får en lækker weekend <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Tak, det er virkelig dejligt at høre!
   God weekend til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg ELSKER din blog!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Muahahaha, “måske du skulle lade være med at bruge så mange penge”, det kunne så meget have været mig der kom til at sige sådan noget! Gid jeg kendte dig sådan i den virkelige verden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Haha ja, det faldt ikke i god jord 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Jeg bruger også tit for mange penge, og så må jeg være irriteret over det. Havde du givet mig sådan en kommentar, havde jeg satme givet dig ret. Det er da i hvert fald ens egen skyld. *Highfive* for lidt tough love! 😀

   Hvem taler iøvrigt også om sin privatøkonomi med ikke nære venner? 😀 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Ja, det gør jeg også selv nogle gange – men jeg kunne aldrig drømme om at sidde og fortælle det til kolleger og folk jeg ikke kender. Så spiser jeg bare havregryn til aftensmad, hvis jeg har brugt for mange penge på kjoler 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om kaffe