Anden date med Nørden

Kreamanden

Scene 1. Ungpigehybel. Aften. Tøj er spredt på gulv og stole. Brugt service står stablet på køkkenbordet. Skraldespanden trænger til at blive tømt. Frøken Kløe – kvinde sidst i tyverne, lysebrunt pagehår, bebrillet, klædt i nattøj – ligger på sofaen, der står i et hjørne af stuen. I baggrunden kører Netflix. Frøken Kløe swiper på sin telefon. Dette leder hende til sidst forbi en kreativ mand på Tinder. Hun dvæler lidt ved hans jobtitel, der lyder spændende og anderledes. Sådan en har hun aldrig været på date med før. Frøken Kløe trykker til sidst på det grønne hjerte. Der er match.

KREAMANDEN (i besked på Tinder): Hej Frøken Kløe! Sikke et dejligt match at få her til aften. Du ser virkelig sød ud.

FRØKEN KLØE: Hej Kreamand! Ej, hvor heldigt – det synes jeg også, du gør.

KREAMANDEN: Så burde vi jo mødes en dag.

FRØKEN KLØE: Det kan vi godt. Men jeg kan nok først i næste uge.

KREAMANDEN: Ok. Men skulle du nu alligevel finde lidt tid, så tag med mig i teatret i morgen aften.

Frøken Kløe har læst anmeldelser og har længe gerne ville se netop den forestilling, Kreamanden nu inviterer hende med til. Hun tænker sig kort om.

FRØKEN KLØE: Hmm, det kommer an på hvad tid? Jeg er først hjemme fra arbejde omkring klokken 18.00 i morgen.

KREAMANDEN: Det er klokken 20.00. Jeg skaffer billetter.

FRØKEN KLØE: Super! Så vil jeg gerne.

– – –

Scene 2. Storrumskontor. Dag. Frøken Kløe drikker kaffe sammen med to kvindelige kolleger. Hun modtager en besked fra Kreamanden på Tinder.

KREAMANDEN: Jeg glæder mig til at se dig. Du skal lige vide, at der godt kan være nogle, jeg kender, i teatret i aften. Måske vi bare skulle lade som om, at vi er bekendte gennem en fælles ven, så vi undgår unødig, ubehagelig opmærksomhed. Hvad siger du til det?

FRØKEN KLØE (henvendt til kollegerne): Det er simpelthen for meget. Hør lige (hun genfortæller Kreamandens besked). Jeg hader, når mænd er flove over, at man har mødt hinanden på Tinder.

KOLLEGA 1: Jeg synes, det er betænksomt af ham. Måske han ikke vil risikere, at du bliver flov, hvis en masse af hans venner begynder at spørge ind til jeres første date.

Frøken Kløe er ikke overbevist. Hun har gennem sin Tinderkarriere mødt mange mænd, der hellere vil lyve end fortælle sandheden om, hvor man har mødt hinanden. Frøken Kløe kan ikke lide løgnagtige mænd.

KOLLEGA 2: Jeg er enig. Det er sødt af ham. Det skriver du til ham.

FRØKEN KLØE: Ej. Jamen. Helt ærligt.

KOLLEGA 2: Skriv det så!

Efter yderligere forhandling med kollegerne – hvor Frøken Kløe pure nægter at skrive noget som helst til Kreamanden om, at det er sødt af ham – går hun med til i det mindste at anerkende hans forsøg på – hvad der af kollegerne bliver betegnet som – omsorg.

FRØKEN KLØE (i besked på Tinder): Godt tænkt. Det siger vi bare. Skal vi mødes lidt før, så vi har tid til at strikke en historie sammen?

KREAMANDEN: Haha, du er sej! Det kan vi godt. Klokken 19.30?

FRØKEN KLØE (uden at sende beskeden): Ok.

KOLLEGA 1: Skriv “kærlig hilsen Frøken Kløe”.

FRØKEN KLØE: Man skriver ikke “kærlig hilsen” på Tinder, at du ved det.

KOLLEGA 2: Gør det nu bare.

FRØKEN KLØE (i besked på Tinder, fortsat): Kærlig hilsen din bedste vens ven Frøken Kløe. Eller kusine Frøken Kløe. Eller kender-hende-fra-gamle-dage-Frøken Kløe. (Sender besked).

KREAMANDEN: Haha, jeg forestillede mig nu, at vi måske kunne sige, du kender min ven, der er trommeslager i mit band?

FRØKEN KLØE: Ven. Band. Trommeslager. Tjek.

– – –

Scene 3. Ungpigehybel. Aften. Der er stadig rodet i lejligheden. Frøken Kløe kommer træt hjem fra arbejde. Undlader at hænge jakken på knagen i entreen, smider den i stedet på gulvet lige nedenfor. Hun har en blå bluse, sort nederdel og blomstret kimono på. Hun sparker skoene af og lader dem stå midt på gulvet. Går hen til køleskabet, tager to fiskefrikadeller ud, som hun steger og spiser med ekstra remoulade til. Imens ser hun Paradise Hotel. Tallerkenen skyller hun af og placerer ovenpå tallerkentårnet ved siden af køkkenvasken. Hun glemmer stegepanden, som bliver stående på komfuret. Frøken Kløe går ned i baggården og ryger en cigaret. Hun går op i lejligheden igen. Kigger på uret og opdager nu, hvor mange klokken er blevet. Hun iler ud på badeværelset for at børste tænder. I skyndingen kommer hun til at sprøjte tandpastaskum i øjet. Frøken Kløe bander lavmælt og tager sig til det sviende øje. Mascaraen begynder at løbe. Hun dupper med toiletpapir. Øjet bliver rødt. Hun kigger på uret igen. Der er ti minutter til, at hun skal møde Kreamanden. Hun tager jakken op fra gulvet, svinger et halstørklæde over skulderen, kaster et sidste blik på sig selv i spejlet. Piller lidt ved sit røde øje, fjerner en glemt mascararest. Så går hun hastigt ud af døren.

– – –

Scene 4. Foran teatret. Frøken Kløe står og venter på Kreamanden. 

KREAMANDEN (kommer gående. Smiler): Hej!

FRØKEN KLØE (giver ham et kram. Smiler): Hej!

Kreamanden er boheme klædt med en lille klud viklet om halsen, lang frakke og vanter, hvor fingerspidsernes yderste led er klippet af. Alt ved ham ser småt ud, Frøken Kløe er i sine hæle flere centimeter højere end ham.

FRØKEN KLØE: Jeg er ikke så god til at lyve. Vi er nødt til at have en historie parat. Hurtigt – hvor har vi mødt hinanden?

KREAMANDEN (griner): Til en fest? Vi behøver altså ikke finde på noget, hvis du ikke har lyst. Jeg tænkte bare, at det måske ville være rarest for dig, hvis vi nu skulle møde nogen, jeg kender.

FRØKEN KLØE: Åh. Nåh. Ja, ok. Men god idé med festen. Måske det var til din trommeslagers fødselsdagsfest?

KREAMANDEN: Det kan vi godt sige.

FRØKEN KLØE: Jeg kender ham fra. Øh. Gymnasiet?

KREAMANDEN: Nemlig.

FRØKEN KLØE: Hvilket gymnasie?

KREAMANDEN (smiler): Det kommer sig ikke så nøje. Kom.

De går sammen ind i teatrets foyer. Kreamanden viser vej til balkonen, hvor de skal sidde. Imens småsnakker de om forestillingen. Lyset i salen går. Åbningsscenen er en monolog med en kvinde i kødfarvede gevandter. En gang imellem vender Frøken Kløe sig og smiler til Kreamanden.

– – –

Scene 5. Foran teatret. Der er pause i forestillingen. Frøken Kløe og Kreamanden er gået ud for at trække lidt luft, for der er varmt oppe på balkonen. En mand kommer hen til dem, hilser på Kreamanden, som han tydeligvis kender. Frøken Kløe stirrer og bliver helt tør i munden over denne nye mands skønhed. Hun har set ham før, men aldrig så tæt på. Han ligner en løve. Han kigger på Frøken Kløe med et blik, der får hende til at føle sig som en gazelle. Hun tør ikke sige noget. Det viser sig ikke at blive nødvendigt at fortælle historien om trommeslageren. Og det er et held, for Frøken Kløe ved godt, at hun ikke ville kunne lyve særligt overbevisende, når Løven ser sådan på hende. Det ringer ind til sidste akt. De går alle tre indenfor.

– – –

Scene 6. I teatersalen. Løven sidder nede på gulvrækkerne. To gange vender han sig om og kigger direkte op på Frøken Kløe. To gange taber hun stille pusten, mens hun skæver til Kreamanden, der ikke lader sig bemærke med noget. Lyset i salen går. 

– – –

Scene 7. Foran teatret. Forestillingen er slut. Menneskemylder.

KREAMANDEN: Skal jeg følge dig hjem?

FRØKEN KLØE (smiler): Det må du da gerne.

De går hen ad gaden, mens de snakker om forestillingen. Frøken Kløe giver udtryk for, at hun synes, den var lidt svær at forstå nogle gange.

KREAMANDEN: Der var en masse gode filosofiske pointer. Jeg tror, det var Voltaire.

FRØKEN KLØE: Åh, ja. Javel. Jeg kunne bedst lide, når det var sjovt.

KREAMANDEN: Ja. Men der er nødt til at være noget kød på teksten også. Scenografien var fantastisk.

Efter lidt tid når de til et lyskryds.

FRØKEN KLØE (peger): Der er min gade.

De når en hvid bygning.

FRØKEN KLØE: Og her er min dør.

KREAMANDEN: Nu ved jeg, hvor du bor.

FRØKEN KLØE (griner): Så skal jeg passe på.

KREAMANDEN (smiler): Du har virkelig et godt grin. Meget smittende. Det kan jeg godt lide.

FRØKEN KLØE: Der er faktisk mange som synes, jeg har en hånlig latter. Det er fordi jeg griner sådan HARHARHAR, du ved. Men det er altså ikke for at være hånlig. Det er bare sådan jeg griner.

KREAMANDEN: Nå ja, jeg kan egentlig godt se, hvad de mener, nu du siger det. Det må være fordi, det en meget pludselig, høj latter, du har. Men jeg synes, det lyder som om, den kommer helt nede fra din mave. Det er fedt.

Kreamanden går tættere på Frøken Kløe.

KREAMANDEN: Jeg vil gerne på date med dig igen. Det var ikke meget, vi nåede at få snakket i aften. Men det var dejligt, du havde lyst til at tage med alligevel.

FRØKEN KLØE: Nåhmen, det kan vi da godt finde ud af. Så kan vi måske drikke kaffe næste gang?

KREAMANDEN: Det vil jeg meget gerne. I næste uge?

Frøken Kløe nikker. Kreamanden er lige ud for hende. Han smiler og ser ud som om, han godt kunne tænke sig at kysse hende. Hun giver ham hurtigt et lille kram og siger godnat, før hun låser sig ind i opgangen. Hun går op på tredje sal. Inde i lejligheden lugter der af stegte fiskefrikadeller.

   

26 kommentarer

 • Maria

  Jeg savner dine smukke ord SÅ meget, det er helt vildt! Er alt okay frøken kløe? Sender i hvert fald gode tanker din vej <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Åhr, det varmer!! Tak! Nej, alt er ikke ok. Jeg håber lige så stille at kunne skrive indlæg igen inden længe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Savner dine skriverier Frk. Kløe! Håber, at alt er ok hos dig!? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  altsåååååå… hvor er du?! Jeg faldt over din blog for et par uger siden og læste alle indlæg på en dag. Nu har jeg megaabstinenser efter nyt. Håber alt er ok!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Dejligt med en ny læser – velkommen til! 😀 Håber ikke, du bliver skræmt væk af tørketiden herinde, jeg gør mit bedste for at opdatere snarest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninjaen

  Du skriver helt bestemt flydende – og også med en god sans for livets absurditet. Et klart plus.

  Men jeg kan aldrig lade være med at overveje, om det mon er det rene digt eller sandt. Og egentlig er det jo lige meget. Gode historier, uanset.

  Men kan du følge det? Jeg gider nok ikke rigtigt være enten super medfølende eller glad på dine vegne eller hvad der nu måtte være relevant i det enkelte tilfælde, hvis nu det hele bare er en god føljeton fra en midaldrende mand, der arbejder i Postvæsnet … 😉

  Egentlig er det skrækkeligt, som Nettet kan gøre én skeptisk.

  Anyway. Mon ikke du snildt kunne få skidtet udgivet, hvis du skulle have lyst til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Lidt spøjs, påtaget nonchalant kommentar. Jeg er på ingen måde i tvivl om, at ordene herinde er ægte. Man skulle besidde et ekstremt overblik (og ret meget fritid), hvis man skulle slippe afsted med at opdigte så detaljerede historier. Jeg oplever det helt modsat: ærligt, råt, poetisk. Læs lige om sommermanden, vikaren og spurven igen og genovervej din skepsis. I øvrigt skriver frøken kløe ikke bare flydende men helt fantastisk godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninjaen

   Min kommentar er spøjs, fordi DU ikke er i tvivl. Haha – hvilken logak 😀

   Anyway. For mig er “flydende” nu også godt, Maria. Men selv om det bestemt er underholdende og læseværdigt, så er jeg nok bare ikke “på halen” på samme måde som du og mange andre. Ikke ondt ment, blot forstår jeg ikke heeeelt hypen her 🙂

   Jeg har i øvrigt læst hele bloggen sådan bid for bid ind imellem som et hyggeligt tidsfordriv. Og jeg tænker stadig, det sagtens kunne være digt – det er jo små, fine adskilte historier.

   Anyway. Vidste ikke, man kunne finde dig på Instagram, Søde Kløe.

   Uanset held og lykke i forhold til jobsøgning og fremtid – det fandt jeg langt mere interessant end alle dine beretninger om dates. Og dét ville da i langt højere grad kunne engagere mig.

   Jeg håber virkelig, du lykkes med at finde noget, som gør dig glad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Hmm, jeg er bange for, at der nok ikke er noget forlag, der vil udgive noget, der allerede ligger frit tilgængeligt på nettet. Men jo, tanken har da bestemt strejfet mig, det indrømmer jeg gerne. Forestiller mig dog, at det sikkert ville betyde en lukning af bloggen her, hvis det skulle være.

   Altså. Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal sige til 🙂 I har jo kun mit ord for, at det jeg skriver om er sandt – så du må jo tro, hvad du vil. Jeg er med på, at jeg som anonym jo i realiteten bare kan skrive hvad som helst og udgive mig for at være en helt anden. Det gør jeg nu ikke. Men smutter du forbi Instagram, kan du jo selv se, at jeg i hvert fald ikke er en midaldrende mand 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Vi savner dig Frk. Kløe❤ Håber sådan, at du nærmer dig Løven! Løver er for vilde🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Åh, jeg savner også jer! Haha, det håber jeg også – jeg arbejder på det, så må vi se 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mænd der ligner løver er UIMODSTÅELIGE 🔥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit …. du skriver både fabelagtigt og medrivende …tak for et altid spændende indblik i dit liv med og udenfor scenen 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvornår får vi historien om den anden date? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Hurtigst muligt – jeg gik i gang med at skrive lidt om den straks jeg kom hjem her i aftes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

   Hurtigst muligt!?!? 😀 synes sgu der er gået ret lang tid efterhånden, haha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Hehe, jeg ved det – det er jeg virkelig ked af. Der skal nok komme en opfølgning, det lover jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Glæder mig også mere til historien om frk kløe
  Og løven 😛😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Haha, lige nu gælder det vist om at spille sine kort rigtigt og så bare krydse fingre for, at der i det hele taget bliver en historie at fortælle 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea

  Hør nu her Frøken Kløe, jeg dør af nysgerrighed over LØVEN

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Det gør jeg også!! Jamen, kunne man få ham, ville han seriøst være kronen på værket, om jeg så må sige. Mage til smuk mand… *dybfølt suk*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  MEN HVAD SKETE DER SÅ FRØKEN KLØE (jeg har ingen tålmodighed i dag!!!) Jeg kan forestille mig, at der er mere kød på historien om Kreamanden OG Løven! Uhhhhh ! Kærligst Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Hahaha! 😀 Jamen, der skete sådan set ikke så meget mere. Jeg tror, vi sammenlagt snakkede sammen i tre kvarter den aften, Kreamanden og jeg, så det er faktisk lidt en tynd historie… Indtil videre! For jeg er AKKURAT lige kommet hjem fra anden date med ham – og jeg lover dig, her fandt jeg ud af noget om Løven, som jeg var ved at dø en lille smule over af ren og skær begejstring 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anden date med Nørden