Fyraftensøl

Tømmermændsweekend

Det var faktisk slet ikke meningen, at jeg skulle i byen i fredags. Havde egentlig dydige planer om at gå lidt tidligt i seng, og aaah!, måske allerede stå op klokken 7.30 lørdag, så jeg rigtig kunne få noget ud af dagen. Måske bage lidt, og måske læse lidt på min solplet nede i gården med kaffe ved min side, mens dejen hævede. Føler mig ældgammel, når jeg ser, hvad jeg selv skriver. Og det er fint nok. Jeg kan godt lide at være gammel, men nogle gange er øl bare det, man i virkeligheden har mere brug for, end nybagt brød er.

Så jeg drak øl, og jeg drak mange. Der røg også en del shots indenbords. Og jeg havde det drønsjovt. Faktisk så sjovt, så jeg helt havde glemt min tid hos frisøren om lørdagen. Dinglede hjem ved femtiden om morgenen. Tjekkede tilfældigt min kalender, mens jeg helt skeløjet lå viklet ind i mit sengetæppe, og opdagede frisørtiden, der stod som skåret i pap og bøjet i neon på lørdagens to-do. Ork. Min frisør er en travl dame. Man booker ikke bare lige en ny tid i næste uge. Og eftersom hun er den eneste, jeg tør betro mine lokker, måtte jeg modstræbende sætte alarmen. Kæmpede lidt mere med sengetæppet, men faldt så i en dødlignende søvn.

Da uret ringede, vågnede jeg op til et snurrende soveværelse. Fik hevet mig selv ud i bad, og blundede lidt under det varme vand. Fandt tre pizzaer i køleskabet. Hvad jeg har skulle bruge dem til, kan jeg stadig ikke huske. Gulvet gyngede under mig, og jeg havde begyndende hovedpine, der startede ved tindingerne og pulserende bredte sig til resten af min hjerneskal. Jeg var stadig beruset, mens tømmermændende så småt tog fat, og det var ærlig talt en ret ubehagelig kombination.

Min frisør forstod straks, at hun denne dag ikke burde tale til mig. Ellers smalltalker vi normalt lystigt. Men efter et enkelt blik på mit hvide måneansigt, faldt tiøren. Tog mig selv i flere gange at stirre på føntørreren med et lille, fjollet smil om munden. Opdagede mit eget ansigt i spejlet. Ligblegt og mærkværdigt skævt er nok hvad der beskriver det bedst. Nu tager du dig fandeme sammen, tænkte jeg, og fik med en kraftanstrengelse tungen ordentligt på plads bag fortænderne.

Resten af dagen blev brugt på sofaen, kun afbrudt af at skulle lukke min mor ind henad aftenen. Hun havde taget buffetrester med til mig – lammesteg, laksehapsere, bagte kartofler og hvidløgssmør en masse. Åhr. Det gjorde godt. Dagen i dag har ligeledes foregået i et overkommeligt tempo, og det er på bitter vis først nu, søndag aften, jeg vågner rigtigt op fra det hi, mine tømmermænd havde forvist mig til.

   

6 kommentarer

 • Sofie

  enig med de andre. god læsning!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg stemmer også i! Meget meget mere, tak! Kæft, det er en herlig blog, og den første jeg tjekker for nyt indlæg. Favoritten kan man vist roligt kalde den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Ej OKAY, det her er nogens favoritblog, det er fandeme sejt! I siger simpelthen sådan nogle søde ting til mig i dag, jeg ved snart ikke længere, hvad jeg skal svare. Men tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala Blaksmark

  Din blog er genial. Den er så enormt velskrevet og morsom. Mer mer mer mer….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Kløe

   Det bliver jeg virkelig glad for at høre, at du synes. Tak skal du have 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyraftensøl